ГоловнаПолітика

ЄС розширив мандат консультативної місії з реформи МВС України

Європейські радники працюватимуть у Харкові та Львові.

ЄС розширив мандат консультативної місії з реформи МВС України
Фото: http://mvs.gov.ua/

Євросоюз розширив мандат своєї консультативної місії з реформи МВС України.

"Мандат КМ було переглянуто і змінено відповідно до потреб. Відтепер ми будемо більше приділяти уваги проведенню кримінальних розслідувань, забезпечення громадського порядку та комунікацій. Представники консультативної місії будуть працювати в Харкові та Львові. Для нас дуже важлива співпраця з міністерством, і ми зацікавлені в ньому", - зазначив командувач цивільними операціями ЄС Кеннет Дін на зустрічі представників консультативної місії ЄС з керівництвом МВС України в четвер.

З українського боку в заході взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, перший заступник голови МВС Ека Згуладзе, голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе. У делегацію ЄС, крім Діна, увійшов голова консультативної місії ЄС із реформування сектору громадянської безпеки в Україні Кястутис Ланчінскас, повідомляють на сайті МВС.

За словами Авакова, 2016 рік буде показовим у продовженні реформи МВС, і важливо її продовжити в тому ж динамічному ритмі. Тому українська правоохоронна система зацікавлена в допомозі європейських партнерів.

"Ми зацікавлені в отриманні як теоретичних знань, так і практичного досвіду. Важливо сьогодні сконцентрувати увагу на роботі міграційної служби та служби з надзвичайних ситуацій", - сказав Аваков.

За результатами зустрічі сторони досягнули домовленості щодо створення спільних робочих груп з окремих напрямів діяльності МВС, а також продовження реформування правоохоронних органів.

Нагадаємо, консультаційна місія ЄС для сприяння реформі сектору громадянської безпеки в Україні (EUAM Ukraine) була заснована в липні 2014 року, коли почала роботу її передова команда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram