ГоловнаПолітика

Нардеп Чумак вийшов із БПП

Депутат покинув фракцію через Кононенка.

Нардеп Чумак вийшов із БПП
Виктор Чумак
Фото: solydarnist.org

Депутат Верховної Ради Віктор Чумак вийшов із парламентської фракції "Блок Петра Порошенка".

Про це оголосив голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

Без Чумака фракція БПП скоротилася до 136 осіб.

Про своє рішення вийти з БПП Чумак повідомив наприкінці січня. Крім того, Чумак написав заяву про своє небажання бути членом Національного агентства з питань запобігання корупції. Він вирішив, що більш продуктивним він буде в якості депутата, ніж беручи участь у роботі комісії, яка досі не функціонує.

Перед цим Чумак звинуватив одного з лідерів фракції Ігоря Кононенка в спробі позбавити його мандата.

Чумак раніше подав заяву про складання повноважень у зв'язку з призначенням одним із членів Нацагентства із запобігання корупції. Однак оскільки агентство досі не запрацювало, депутат вирішив відкликати свою заяву.

Незважаючи на це, регламентний комітет парламенту вирішив винести в зал рішення про складання Чумаком повноважень.

"Якщо один усім відомий народний депутат публічно заявив, що Чумака "ніяк не витиснуть" з парламенту, то чекати поки всі процеси відбудуться в природний спосіб і всі крапки над "і" буде розставлено, ніхто не збирається. Витискати - значить витискати. Закон їм не указ", - заявив Чумак, маючи на увазі Кононенка.

У грудні 2015 року той заявив, що Микола Мартиненко зробив мужній вчинок, добровільно склавши повноваження депутата Верховної Ради. "Більше за всіх за депутатські крісла тримаються ті, хто кричать. Ось того ж Лещенка, Заліщук і Чумака спробуй "витиснути" з парламенту. А люди самодостатні абсолютно не тримаються", - говорив Кононенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram