ГоловнаПолітика

Порошенко призначив посла України в ЄС

Представництво при Євросоюзі очолив Микола Точицький.

Порошенко призначив посла України в ЄС
Фото: www.vinrada.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким призначив Миколу Точицького на посаду представника України при Європейському Союзі та Європейському Співтоваристві з атомної енергії за сумісництвом.

Іншим указом Президент призначив Точицького послом України в Бельгії.

До цього Микола Точицький працював Постійним представником України при Раді Європи. Президент відповідним указом звільнив його з цієї посади.

Попередній посол України Костянтин Єлісєєв з 15 липня 2015 року став заступником голови Адміністрації президента України із зовнішньополітичних питань. Обов'язки голови представництва тимчасово виконувала Любов Непоп.

Точицький - кадровий дипломат. У 1993 році закінчив Київський державний університет (філолог, перекладач французької та англійської мов), а в 1995 році - Інститут міжнародних відносин (юрист у галузі міжнародного права). В системі МЗС України - з 1993 року. Він працював у центральному апараті МЗС, представництвах України в Бельгії, Франції (Страсбург), США (Сан-Франциско), а з 2008-го по 2010 рік - у Секретаріаті президента. Головою постійного представництва України при Раді Європи став 26 травня 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram