ГоловнаПолітика

Суд повторно арештував майно Злочевського

Справа екс-міністра природних ресурсів повернулася в Генпрокуратуру.

Суд повторно арештував майно Злочевського
Фото: Макс Левин

Суду 2 лютого повторно арештував майно екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського, повідомила в четвер прес-служба Генпрокуратури.

Ідеться про два котеджі на 300 і 2312 кв. м, дві земельні ділянки 0,24 га і 0,04 га, домогосподарства площею 922 кв. м, автомобілі Rolls-Royse Phantom і причіп.

Усе це майно було вперше арештовано в лютому 2015 року в рамках розслідування кримінального провадження. Однак наприкінці грудня суд вирішив, що оскільки Злочевському так і не було вручено офіційної підозри безпосередньо в руки, він не відповідає ознакам особи з процесуальним статусом підозрюваного. Тому арешт зняли.

Генпрокуратура запевняє, що жоден об'єкт Злочевського в період між 25 грудня і 2 лютого з його володіння не вибув.

Також ГПУ стверджує, що арешт знімали, коли справа Злочевського перебувала у віданні Національного антикорупційного бюро. 27 січня 2016 року її повернули в Генпрокуратуру згідно з рішенням Верховної Ради.

Микола Злочевський займав посаду міністра екології з 2 липня 2010 року по 20 квітня 2012 року в уряді Миколи Азарова. У на початку 2015 року його було оголошено в розшук за підозрою в незаконному збагаченні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram