ГоловнаПолітика

Абромавичус: Кононенко лобіював свої інтереси через нардепа Чекіту

Міністр розповів, як йому нав'язували заступника

Абромавичус: Кононенко лобіював свої інтереси через нардепа Чекіту
Фото: zn.ua

Депутат Верховної Ради Геннадій Чекіта лобіював у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) призначення близьких йому осіб на посади керівників державних підприємств.

Про це заявив глава МЕРТ Айварас Абромавичус, інформує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Чекіта представляв інтереси заступника керівника фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

"Два дні тому на конкурс (з відбору керівника - ред.) підприємства порошкової металургії (держпідприємство "Завод порошкової металургії" - ред.) приходив товариш від "БПП", який перебуває під контролем Ігоря Кононенка, - Геннадій Чекіта. Ходить тут, лобіює своїх людей", - розповів Абромавичус.

За словами міністра, йому також нав'язували призначення його заступником людину 1960 року народження, тоді як середній вік його нинішніх заступників - у два рази менший. При цьому, додав Абромавичус, цей кандидат (прізвище якого не назвав) за всю свою кар'єру не обіймав жодної керівної посади.

"У резюме - жодної керівної посади - тільки "консультант" і "радник", - сказав Абромавичус, зазначивши, що цей кандидат не "горів" бажанням працювати на посаді заступника міністра, але "йому сказали".

Абромавичус також обурився ситуацією, коли народні депутати "можуть приходити на будь-яку нараду в міністерство і впливати на ухвалення рішень".

Нагадаємо, сьогодня глава МЕРТ Абромавичус подав у відставку, заявивши, що один із лідерів "БПП" Кононенко намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Кононенко назвав звинувачення на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства. При цьому, він заявив, що подавати до суду на міністра він не збирається.

Після цього Антикорупційне бюро порушило справу на Кононенка і, за словами заступника голови НАБУ Гізо Углави, вже почало розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram