ГоловнаПолітика

Одеська міськрада визнала Росію агресором

Мер назвав неправильним рішення депутатів.

Одеська міськрада на засіданні в середу ухвалила меморандум про визнання агресією дій Російської Федерації щодо України.

За ухвалення цього документа проголосували 45 із 63 депутатів міськради.

"Депутати Одеської міськради, які представляють інтереси всієї територіальної громади, підписуючи цей меморандум, висловлюють свою позицію щодо тимчасової окупації Криму, бойових дій на сході країни й інших зазіхань на територіальну цілісність країни. Ми вважає неприйнятним втручання інших держав у внутрішні справи України. Дії Російської Федерації, згідно з нормами міжнародного права, є актом агресії щодо нашої країни", - сказано в меморандумі.

"Ухваленням цього меморандуму депутати Одеської міськради, які представляють повний спектр політичних сил нашого міста, солідарно заявляють, що Одеса виступає проти будь-яких зазіхань на територіальну цілісність України", - йдеться в документі.

Фото: http://dumskaya.net/

Проект рішення "Про прийняття меморандуму стосовно позиції Одеської міськради щодо окупації Криму, бойових дій на сході України та інших зазіхань на територіальну цілісність України" вніс у порядок денний Одеської міськради депутат від фракції "Довіряй справам" мера Одеси Геннадія Труханова Денис Балух.

Сам Труханов заявив, що прийняття меморандуму - неправильний крок. "Я не хочу коментувати, що зараз було. Це неправильно", - переказує його слова видання "Таймер".

Нагадаємо, Верховна Рада визнала Росію агресором рік тому. Після цього аналогічні рішення ухвалили кілька місцевих рад. Минулий склад Одеської міськради відмовлявся розглядати рішення про визнання Росії агресором під різними приводами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram