ГоловнаПолітика

У Білій Церкві запровадили нову модель роботи поліції

У місті з'явилися 12 груп реагування.

У Білій Церкві запровадили нову модель роботи поліції
Фото: mvs.gov.ua

На Білу Церкву Київської області поширили нову модель роботи поліції.

Церемонія запуску 12 груп реагування патрульної поліції, які працюватимуть цілодобово, пройшла в середу за участю міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і прем'єра Арсенія Яценюка.

До складу групи реагування патрульної поліції (ГРПП) входить інспектор поліції і патрульний поліцейський, повідомляють на сайті МВС.

Завдання групи реагування - оперативне прибуття на місце події; затримання зловмисника; встановлення й опитування можливих свідків події; охорона місця події до прибуття основної слідчо-оперативної групи. По місту цей час становитиме до 7 хвилин, а в сільській місцевості - до 20 хвилин.

Члени ГРПП забезпечені засобами індивідуального захисту й активної оборони, а також озброєні табельною зброєю. Вони нестимуть службу за 12-годинним графіком.

Новація полягає в тому, що групи оснащені планшетами, які з'єднані по лінії "102" через call-центр Головного управління Національної поліції в Київській області. Місце перебування групи визначається за допомогою планшета і відображається на загальній карті в call-центрі ГУНП.

Єдиний центр управління покликаний забезпечити максимальну ефективність управління патрульними нарядами, у тому числі для оперативного реагування на повідомлення громадян про злочини та події.

Нагадаємо, таку модель патрулювання почали розробляти влітку минулого року на базі Самбірського райвідділення внутрішніх справ у Львівській області. Експеримент у Самборі розвивався за так званою «кущовою» системою, коли місцева міліція інтегрована з декількома сусідніми підрозділами внутрішніх справ і «вертикально» підпорядковується головкому.

Результати експерименту показали, що збільшення кількості груп швидкого реагування на вулицях міста дозволило зменшити час прибуття міліції на виклик, отже - забезпечити ефективнішу протидію правопорушенням.

Зараз триває впровадження Самбірського експерименту на території Київської, Харківської та Львівської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram