ГоловнаПолітика

Порошенко розпізнав інформаційну війну Росії проти Німеччини

Президент дав інтерв'ю німецькій Bild.

Порошенко розпізнав інформаційну війну Росії проти Німеччини
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко вважає, що російський лідер Володимир Путін розпочав інформаційну війну проти Німеччини.

Свою думку Порошенко висловив в інтерв'ю газеті Bild, опублікованому в середу, 3 лютого, передає Deutsche Welle.

"Для Німеччини така приголомшлива пропаганда (висвітлення випадку "дівчинки Лізи" з Берліна в російських державних ЗМІ, - ред.) стала чимось новим. Але Україна дізналася, що це таке, ще півтора року тому, коли брехня, що походила з російських ЗМІ, повторювалася, допоки люди не починали в неї вірити", - заявив Порошенко.

У зв'язку з цим український президент вважає важливим відкрити в Європі телеканалу російською мовою. "Ті, хто говорить по-російськи, не можуть чути тільки думки і версії, що звучать із російських державних ЗМІ", - вважає Порошенко.

При цьому президент України застеріг західні країни від співпраці з Путіним. "Європа не може стати жертвою тиску Путіна. Не слід думати, що без нього неможливо буде вирішити сирійське питання", - заявив Порошенко. Також він вважає, що і з економічного погляду Європа стала менш залежною від Росії. "Російський ринок не той, яким був кілька років тому", - зауважив Порошенко.

Також український політик наголосив на важливості продовження санкцій проти РФ. Це, на думку Порошенка, "питання цінностей". "Для мене незаперечно: той, хто бачить, що відбувається на сході України, не може говорити про зняття санкцій", - заявив Порошенко.

Також, на думку Порошенка, небезпека "відкритої" війни зараз вища, ніж минулого року. За його словами, РФ не виконала жодного пункту Мінських угод. "Вісім тисяч російських солдатів під російським командуванням перебувають у нашій країні. Просто на кордоні розміщено військові укріплення, постійно проводяться навчання. Росія серйозно вкладається у підготовку до війни, і ми не отримуємо жодних пояснень цього", - вважає Порошенко. Він заявив, що українська влада "відкрита" для отримання зброї з ФРН для захисту, оскільки "мова йде про європейську безпеку".

Також Порошенко прокоментував слова Володимира Путіна, сказані в нещодавньому інтерв'ю тому самому виданню. Російський президент заявив, що "кордони для нього небагато значать". "Ми в Україні знаємо, що він не визнає наших кордонів, тому це твердження швидше адресовано всім у Європі - це може трапитися з кожним. Під приводом уявної дискримінації російськомовної меншини він може анексувати й інші країни. У вас у Німеччині теж є російськомовна меншина", - заявив президент України.

Нагадаємо, Порошенко був у Німеччині 1 лютого. Він зустрічався з канцлером ФРН Ангелою Меркель і обговорював врегулювання на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram