ГоловнаПолітика

Туск представив проект рішення для збереження Британії в ЄС

У документі передбачено поступки Британії щодо всіх сфер, де Кемерон зажадав реформування

Туск представив проект рішення для збереження Британії в ЄС
Фото: EPA/UPG

Президент Європейської ради Дональд Туск представив план для збереження Великобританії в Європейському Союзі.

Про це інформує РБК-Україна, посилаючись на Reuters.

Згідно з повідомленням, план поступок Великобританії  стосовно її вимог щодо реформування ЄС є неоднозначним і зайвий раз підкреслює проблеми, з якими зіткнеться прем'єр-міністр Девід Кемерон для того, щоб переконати британців у тому, що вони повинні залишатися в Євросоюзі.

Британія в ЄС: майбутнє у тумані

Відзначається, що в проекті Туска передбачено поступки Британії щодо всіх чотирьох сфер, де Кемерон зажадав реформування.

Нагадаємо, в Британії повинен пройти референдум про членство в ЄС до кінця 2017 року. Таку обіцянку дав прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон після свого переобрання в травні. Сам він неодноразово заявляв, що все-таки хоче бачити королівство в складі єдиної Європи, але із застереженням, що умови членства необхідно переглянути.

За словами Девіда Кемерона, референдум може бути проведений вже в цьому році - в тому випадку, якщо угода про реформи альянсу буде підписана в лютому. Якщо зусилля уряду щодо просування реформ виявляться марними і більшість британців під час референдуму проголосує за вихід країни з ЄС, прем'єр не стане подавати у відставку.

Пропозиції Девіда Кемерона про реформування Євросоюзу стосуються чотирьох основних пунктів: управління економікою, конкуренції, імміграції та суверенітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram