ГоловнаПолітика

Рішення щодо апеляції на арешт Корбана відклали вп'яте

Розгляд скарги триває майже місяць.

Рішення щодо апеляції на арешт Корбана відклали вп'яте
Фото: Сергей Нужненко

Апеляційний суд Києва переніс на 3 лютого рішення щодо апеляції на арешт Геннадія Корбана.

Про це повідомив головуючий суддя Денис Масенко. Перерву оголошено у зв'язку із закінченням робочого дня.

Засідання розпочнеться в середу о 11:00.

На засіданні у вівторок суд задовольнив низку клопотань про допит лікарів і медпрацівників, що обстежили Корбана.

Тоді як суд відхилив клопотання підсудного, який просив відпустити його з-під варти і відправити під цілодобовий домашній арешт. Корбан мотивував це клопотання необхідністю надання йому медичної допомоги та доглядом за своїми дітьми і матір'ю.

Колегія суддів зазначила, що не уповноважена змінювати запобіжний захід підсудному до розгляду апеляції по суті. Також суд відмовився забезпечити госпіталізацію Корбана.

На засіданні у вівторок суд почав розглядати по суті апеляцію захисту Корбана на його арешт.

Нагадаємо, 28 грудня 2015 року Дніпровський районний суд Києва змінив запобіжний захід Корбану з домашнього арешту на взяття під варту до 29 лютого 2016 року. Апеляція Корбана була запланована на 5 січня, проте її перенесли спочатку на 13 січня, потім на 22 січня, потім на 25 січня, після чого на 2 лютого.

Стосовно Корбана розслідуються кримінальні провадження за фактами захоплення в Дніпропетровську голови Держземагентства України та голови Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників; створення та участі у злочинній організації; привласнення грошових коштів у особливо великих розмірах благодійної організації "Фонд оборони країни"; перешкоджання діяльності виборчих комісій. Досліджуються також факти фіктивного підприємництва, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, і ухилення від сплати податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram