ГоловнаПолітика

БПП назвав чорновим свій список кандидатів у Кабмін

У фракції відступили

БПП назвав чорновим свій список кандидатів у Кабмін
Игорь Кононенко
Фото: solydarnist.org

Запропоновані "Блоком Петра Порошенка" кандидатури на пости міністрів лише попередні, заявив заступник голови фракції Ігор Кононенко.

"Це не список кандидатів, це попереднє обговорення. Це пропозиції, висунуті нашими депутатами... Тому ми будемо вести переговори з нашими колегами по коаліції. За результатами цих переговорів будемо остаточно визначатися на фракції, які кандидатури ми будемо офіційно пропонувати прем'єр-міністрові для того, щоб він їх подав у зал", - сказав він журналістам у вівторок, інформує Інтерфакс-Україна.

У свою чергу, нардеп від БПП Сергій Лещенко, який учора оприлюднив список кандидатів у міністри, уствержденний фракцією, наполягає, що під час голосування не було мови про те, що список чорновий.

"Кононенко намагається дати задній хід. Каже, що Гончаренко, Загорій, Рябікін, Ковальчук та інші - "це не список кандидатів, це попереднє обговорення, це пропозиції, висунуті нашими колегами по фракції". Якщо все так, як каже Кононенко, то чому фракція голосувала за кожного з кандидатів? Чому Луценко піднімався з крісла і особисто рахував голоси? Чому не поставили на голосування кандидатуру Вадима Денисенка, якого Олексій Гончаренко запропонував на міністра культури? Адже якщо це було тільки "попереднє обговорення", то в чому проблема? Проблема в тому, що це було не "попереднє обговорення". Це було затвердження кандидатів для переговорів, які проводить Луценко у форматі коаліції. Всі ці кандидати висунуто групами всередині фракції, деякі зібрали понад 70 підписів (як Загорій). Тому називати на ранок чорне білим, коли є півсотні свідків події, - це просто нерозумно", - написав Лещенко у фейсбуці.

Тим часом керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив, що БПП наразі офіційно не сповістила партнерів по коаліції про свої пропозиції на посади в оновленому Кабінеті Міністрів.

Нагадаємо, БПП розглядає Тараса Кутового на пост міністра аграрної політики, Гліба Загорія на міністра природних ресурсів, Павла Рябікіна на міністра інфраструктури, Олексія Гончаренка на міністра охорони здоров'я, Ольгу Бєлікову на віце-прем'єра з євроінтеграції, Віталія Ковальчука на першого віце-прем'єра, Євгена Нищука на міністра культури.

Ці кандидатури викликали різку критику як у політикумі, так і в суспільстві. До критиків БПП навіть приєднався посол США в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram