ГоловнаПолітика

Суддю Вовка поновили на посаді

Одіозний суддя знову веде справи в Печерському суді

Суддю Вовка поновили на посаді
Фото: Макс Левин

Генпрокуратура відкликала всі звинувачення на адресу судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка, який засудив екс-міністра внутрішніх справ і нинішнього голову фракції Юрія Луценка до чотирьох років позбавлення волі. Про це LB.ua повідомило джерело в ГПУ.

У підсумку суддю поновили на посаді.

Це підтверджує і сайт Печерського суду, де в розкладі Вовка на вівторок вказано кілька справ.

Нагадаємо, Верховна Рада дозволила заарештувати суддів Оксану Царевич, Віктора Кицюка і Сергія Вовка в березні минулого року. Санкцію на арешт видали на прохання Генеральної прокуратури, яка відкрила проти цих суддів кримінальні провадження. Їхні дії кваліфікували за ч. 2 ст. 375 (винесення суддею (суддями) свідомо неправочинного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу. 2 березня згоду на їхній арешт підписав голова Верховного Суду Ярослав Романюк.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України на підставі клопотання Генпрокуратури прийняла рішення відсторонити від займаної посади суддю Вовка. Але 6 березня минулого року Голосіївський суд відмовився заарештувати Вовка, при цьому він і так зараз не працює, тому що перебуває у відпустці з догляду за дитиною.

Як відомо, 2012 року суддя Сергій Вовк засудив до тюремного ув'язнення колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram