ГоловнаПолітика

Турчинов звинуватив Росію у веденні "гібридної війни" проти Євросоюзу

Україна змогла зупинити просування окупаційних військ на Захід, зазначив голова РНБО

Турчинов звинуватив Росію у веденні "гібридної війни" проти Євросоюзу
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов провів зустріч з головами парламентів країн Північної Європи та Балтії, під час якої сторони обговорили ситуацію в регіоні, а також на сході України.

Про це повідомляє офіційний сайт РНБО.

Турчинов наголосив, що Україна "змогла зупинити просування російських окупаційних військ на Захід", але, незважаючи на Мінські угоди, агресія з боку РФ не вщухає.

"Триває окупація Криму і частини Донбасу. Щодня відбуваються обстріли нашої території", - зазначив голова РНБО.

Він також заявив, що Росія продовжує вести "гібридну війну не тільки проти України, а й проти Євросоюзу. За його словами, російські бомбардування в Сирії, знищення цивільної інфраструктури зумовили "посилення міграційних хвиль на захід".

"У результаті в країни ЄС потрапляють зброя, терористи, відбувається соціально-економічна дестабілізація т.д.", - додав Турчинов.

Сторони засудили агресію РФ і обговорили питання подальшої співпраці та допомоги Україні.

"Ми підтримуємо суверенітет і неподільність території України і готові підтримати її у здійсненні реформ і просуванні на шляху до Європейського дому", - заявила, зокрема, спікер Сейму Литви Лорета Граужінене.

Зазначимо, що аналогічну думку про те, що хвиля мігрантів - це новий інструмент "гібридної війни", раніше висловив голова Європейської ради Дональд Туск.

Нагадаємо, раніше Турчинов заявив, що Росія не відмовляється від своїх агресивних планів щодо України і продовжує нарощувати військову присутність біля кордону з нашою країною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram