ГоловнаПолітика

Ярош вирішив стати правоцентристом

Назва нового проекту - "Національний Рух Дмитра Яроша".

Ярош вирішив стати правоцентристом
Фото: EPA/UPG

Колишній керівник радикальної націоналістичної партії "Правий сектор" Дмитро Ярош створює новий суспільно-політичний рух. Він буде правоцентристським і матиме назву "Національний Рух Дмитра Яроша".

Про це Ярош повідомив в інтерв'ю liga.net.

"Національний Рух", - відповів Ярош на запитання про назву нової організації.

- І хлопці попросили, щоб зараз, на стадії становлення, була прив'язка до мого імені. Тобто "Національний Рух Дмитра Яроша". Але це поки що лише робоча назва.

За словами Яроша, новий рух матиме ширшу кадрову базу, ніж "Правий сектор".

"Ми хочемо об'єднати людей, які ще не були в політиці, які є патріотами, але вони не обов'язково націоналісти, як було в "Правому секторі". Хочемо об'єднати патріотично налаштованих націоналістів, націонал-демократів, лібералів та інших. "Правий сектор" - це суто націоналістична організація, а нинішня ситуація в Україні, яку я все ж схильний малювати в чорних тонах, вимагає загального об'єднання патріотів різних ідеологічних поглядів. Оскільки подальша політична сепарація суспільства, а саме цей процес ми спостерігаємо, прирікає нас на поразку. У тому числі й у війні", - сказав він.

При цьому Ярош виключив появу у своїй організації "лівих патріотів", заявивши, що не розуміє, що таке лівий патріот в Україні.

"Сильну правоцентристську структуру створити можна і потрібно. Нам потрібно створити рух, що об'єднав би людей різних ідеологічних поглядів", - додав він.

Разом з тим, за словами Яроша, в основу руху все одно будуть внесені основні постулати ідеології українського націоналізму Степана Бандери.

Ярош також заявив, що не бачив Ігоря Коломойського "півтора року", не давши прямої відповіді на питання, чи дає той гроші новому руху.

Нагадаємо, на початку листопада Яроша фактично усунули від керівництва "Правим сектором" прихильники повалення Президента Петра Порошенка та захоплення влади. Ярош у відповідь відмовився бути "весільним генералом" і пішов з посади голови "Правого сектору". 13 листопада Ярош повідомив, що бере на себе командування штабом Добровольчого українського корпусу, п'ятим і восьмим батальйонами ДУК і медбатальйоном "Госпітальєри".

Наприкінці грудня Ярош повідомив, що вийшов із ПС і створює новий суспільно-політичний рух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram