ГоловнаПолітика

Україна попросила французький телеканал скасувати трансляцію антиукраїнського фільму 1 лютого

"Маски революції" Морейри дипломати назвали памфлетом у кращих традиціях дезінформації

Посольство України у Франції просить французький телеканал Canal+ скасувати трансляцію антиукраїнського фільму "Україна, маски революції" 1 лютого.

Про це йдеться в повідомленні посольства на сторінці у Facebook.

Nous avons été déçus d'apprendre que le 1er février prochain, #Canal+, dans le cadre de l’émission Spécial Investigation...

Опубліковано Ambassade d'Ukraine en France / Посольство України у Франції 29 січня 2016 р.

"Ми були розчаровані, коли дізналися, що на 1 лютого телеканал Canal+ в рамках шоу спеціальних розслідувань планує транслювати документальний фільм "Маски революції" - фільм, який дає глядачеві помилкове уявлення про ситуацію в Україні", - сказано в повідомленні.

У зв'язку з цим посольство почало переговори і звернулося з листом до голови наглядової ради групи каналу. Також українські дипломати запропонували вибір документальних фільмів про події в Україні, сподіваючись, що ці фільми будуть представлені в програмі Canal+.

"...Версія Пола Морейри про події в Україні, у тому числі незаконну анексію Криму, - музика для вух прибічників теорій змови і проросійських пропагандистів. Це робить фільм памфлетом у гірших традиціях дезінформації", - цитується у Facebook лист керівництву каналу.

Як наголошується, "в гонці за сенсаціями автор цього "документального фільму"... використовує примітивні методи журналістської маніпуляції, у тому числі звернення з коментарями респондентів, спотвореними у перекладі, і сфабрикованими фактами".

У листі посольства України керівництву французького телеканалу сказано, що спроби пояснити події в Україні як операцію, фінансовану Сполученими Штатами, це "неповага до наших співгромадян, убитих в центрі Києва під час захисту демократичних устремлінь своєї країни".

Нагадаємо, 21 січня у Франції розпочався міжнародний тур фестивалю документальних фільмів про права людини DocudaysUA. Покази у Парижі будуть першими в серії міжнародних показів української документалістики. Всього організатори протягом шести місяців планують показати українське кіно у п'ятьох країнах Європи - окрім Франції це буде Німеччина, Іспанія, Італія і Греція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram