ГоловнаПолітика

Порошенко погодив кандидатуру першого заступника Кличка

Мер обрав собі трьох заступників.

Порошенко погодив кандидатуру першого заступника Кличка
Фото: предоставлено пресс-службой

Президент України Петро Порошенко підтримав пропозицію мера Києва Віталія Кличка про призначення Пліса Геннадія на посаду першого заступника голови КМДА. Відповідний документ розмістив на своїй сторінці у Facebook керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

"Інформуємо, що Ваша пропозиція про призначення Пліса Геннадія Володимировича на посаду першого заступника голови Київської міської державної адміністрації погоджена", - йдеться в документі, адресованому Президентом України Петром Порошенком голові КМДА Віталієві Кличку.

Фото: facebook.com/bondarenko.volod

Також Бондаренко повідомив, що київський міський голова, призначаючи Геннадія Пліса на посаду першого заступника голови Київської міської державної адміністрації, діяв виключно в рамках чинного законодавства України.

"Відповідно до статті 16 Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ", перший заступник і заступники голови Київської міської державної адміністрації, повноваження яких стосуються сфери виконавчої влади, призначаються на посади та звільняються з посад київським міським головою за погодженням з Президентом України і Кабінетом Міністрів України", - зазначив чиновник.

"Ба більше, відповідно до порядку, затвердженого Кабміном, подання вносить київський міський голова Кабінету Міністрів щодо заступників голови та заступника голови - керівника апарату Київської міськдержадміністрації, повноваження яких стосуються сфери виконавчої влади", - повідомив він, наголосивши, що посада першого заступника голови Київської міської державної адміністрації в цьому переліку відсутня.

Як повідомляли, 27 січня мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко призначив своїм першим заступником Геннадія Пліса.

Геннадій Пліс 1967 народження, народився в місті Первомайську Луганської області.

До призначення Пліс обіймав посаду директора департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту Київміськадміністрації (з жовтня 2014 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram