ГоловнаПолітика

КСУ оприлюднить висновок з доопрацьованого законопроекту про зміни до КУ в частині правосуддя 1 лютого

Розгляд справи КСУ розпочав сьогодні.

КСУ оприлюднить висновок з доопрацьованого законопроекту про зміни до КУ в частині правосуддя 1 лютого
Фото: EPA/UPG

Конституційний суд України в понеділок, 1 лютого, о 12:00 офіційно оприлюднить наданий 30 січня висновок у справі за зверненням Верховної Ради України про надання висновку про відповідність доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Основного закону України в частині правосуддя вимогам статей 157 і 158 Конституції.

"З понеділка, 1 лютого, о 12:00 Конституційний суд України офіційно оприлюднить наданий 30 січня висновок у справі за зверненням Верховної Ради України про відповідність доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) (реєстр. № 3 524 в редакції від 26 січня 2016 року) вимогам статей 157 і 158 Конституції України (постанова Верховної Ради України від 28 січня 2016 № 950-VIII). Суддя-доповідач у справі - Михайло Гультай", - повідомляє в суботу прес-служба КС

Як повідомлялося, в суботу, 30 січня, Конституційний суд України розпочав розгляд справи за зверненням Верховної Ради про надання висновку про відповідність доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Основного закону України в частині правосуддя вимогам статей 157 і 158 Конституції.

28 січня Верховна Рада включила до порядку денного сесії і направила на висновок до Конституційного суду України законопроект про внесення змін до Основного закону в частині правосуддя (№3524). Як зазначив керівник комітету з питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич, голосуючи за включення до порядку денного та направлення до КС оновленого законопроекту про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя, Верховна Рада одночасно відкликає законопроект про внесення змін до Конституції, що стосуються правосуддя в редакції від 25 листопада 2015 року. Таке положення передбачено постановою, за яке проголосували народні депутати.

Після отримання висновку КС парламент попередньо схвалює законопроект (перше читання) мінімум 226 голосами. Остаточно закон про внесення змін до Конституції України приймається на наступній сесії конституційною більшістю голосів (не менше 300).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram