ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про перевибори в Кривому Розі

Вибори пройдуть 27 березня

Порошенко підписав закон про перевибори в Кривому Розі
Фото: Сайт президента Украины

Президент України Петро Порошенко підписав закон про перевибори в Кривому Розі. Таке повідомлення опублікував прес-секретар голови держави Святослав Цеголко, також інформацію про це розміщено на сайті голови держави.

"Президент підписав закон про позачергові вибори міського голови Кривого Рогу", - повідомив Цеголко.

Цеголко додав, що позачергові вибори пройдуть 27 березня.

"Також Центральній виборчій комісії доручено з урахуванням пропозицій відповідної територіальної виборчої комісії визначити обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення зазначених виборів, і вжити заходів для матеріально-технічного забезпечення їхньої підготовки і проведення", - зазначено в повідомленні на сайті Адміністрації президента.

Нагадаємо, що на виборах мера Кривого Рогу виборчком визнав переможцем Юрія Вілкула з результатом 89 209 виборців. Другим став кандидат від "Самопомочі" Юрій Мілобог із відставанням на 752 голоси. 18 листопада Вілкул навіть заступив на посаду мера. Однак Мілобог поразки не визнав і заявив про фальсифікації. У Кривому Розі почалися акції протесту, і в кінцевому підсумку Рада під тиском "Самопомочі" проголосувала про перевибори в місті.

23 грудня Верховна Рада проголосувала за законопроект, яким постановила провести повторні вибори на посаду мера Кривого Рогу 27 березня, його підписав спікер парламенту Володимир Гройсман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram