ГоловнаПолітика

Голови МЗС України і Туреччини висловили заклопотаність порушеннями прав людини в окупованому Криму

Сторони обговорили ситуацію на Донбасі в контексті імплементації Мінських домовленостей.

Голови МЗС України і Туреччини висловили заклопотаність порушеннями прав людини в окупованому Криму
Фото: vu.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін 29 січня в Стамбулі провів переговори зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу щодо порушень прав людини в окупованих Росією АР Крим та місті Севастополь, які й далі тривають, і узгодив спільні кроки щодо взаємодії між країнами в цій сфері.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, турецька сторона, зокрема, підтвердила підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Крім того, міністри провели переговори щодо чергового засідання Стратегічної ради високого рівня і двосторонніх контактів.

Також сторони обговорили ситуацію на Донбасі в контексті імплементації Мінських домовленостей, широке коло питань глобального порядку денного, зокрема, проблеми регіональної безпеки, спільні кроки в боротьбі з тероризмом, співробітництво в межах міжнародних організацій, ситуацію в Сирії та Іраку.

У міністерстві повідомили, що Україна досягла низки домовленостей з Туреччиною в економічній, енергетичній, військово-технічній, консульській та гуманітарній сферах.

Міністр поспілкувався з представниками провідних турецьких ЗМІ і повідомив про подальші перспективи розвитку українсько-турецьких відносин, про ситуацію на Донбасі, про процес виконання Мінських домовленостей і порушення прав кримських татар в окупованій Росією Автономній Республіці Крим.

Метою візиту Клімкіна в Туреччину була підготовка засідання Стратегічної ради за участю лідерів держав.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко анонсував прибуття місії Парламентської асамблеї Ради Європи для проведення перевірки дотримання прав людини в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram