ГоловнаПолітика

У Німеччині хочуть визнати Україну безпечною країною

У такому випадку українці не можуть претендувати на отримання статусу біженця.

У Німеччині хочуть визнати Україну безпечною країною
Фото: facebook.com/dmitry.shipilov

Керівництво Баварії пропонує розширити перелік безпечних країн походження біженців на 11 країн, включивши Україну.

Відповідну заяву прем'єр-міністр Баварії Хорст Заахофер направив у бундесрат (представництво німецьких федеральних земель) у п'ятницю, 29 січня, повідомляє Deutsche Welle.

Визнання тих чи інших країн безпечними означає, що їхні громадяни в більшості випадків не мають права на надання притулку.

Усього пропонується визнати безпечними 11 держав, серед яких, окрім України, Вірменія, Молдавія, Бангладеш, Бенін, Гамбія, Грузія, Індія, Малі, Монголія, Нігерія.

Баварський держміністр у справах федерації і особливих доручень Марсель Хубер зазначив, що ці країни вже включили в список безпечних інші країни Євросоюзу.

Відзначимо, що напередодні керівники партій правлячої коаліції (ХДС, ХСС і СДПН) домовилися про включення до списку безпечних країн Марокко, Алжиру і Тунісу.

Нагадаємо, гостра міграційна криза в Європейському Союзі виникла у зв'язку з бойовими діями на Близькому Сході і в Африці. За інформацією ООН, з початку року Середземне море перетнули понад 23 тис. біженців, а за минулий рік кількість мігрантів перевищила мільйон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram