ГоловнаПолітика

Порошенко прийде в Раду заради безвізових законів

Залишилося ухвалити п'ять законопроектів

Порошенко прийде в Раду заради безвізових законів
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко має намір прийти на засідання Верховної Ради 2 лютого, щоб домогтися ухвалення законопроектів, необхідних для надання Європейським Союзом безвізового режиму Україні.

Про це він сказав в ході відкриття лікувального корпусу Володимирецької центральної районної лікарні (Рівненська область).

"(В ЄС нам) сказали, що якщо ви ухвалюєте ці закони, Єврокомісія ухвалює рішення про передачу пропозиції надання українцям безвізового режиму. І це рішення прийнято. З 2 лютого я йду в парламент для того, щоб ми завершили останні 5 законів, щоби в середині року з українським паспортом без віз, не чекаючи і не принижуючи українців, ми могли вільно їздити в Європу", - сказав президент.

Нагадаємо, 28 грудня посол ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що скандальне відтермінування електронного декларування доходів державних службовців може вплинути на надання Україні безвізового режиму ЄС. "Зробіть все, щоб не було аргументів для відкладання", - додав він.

Цього пленарного тижня Рада не змогла скасувати поправку до держбюджету, яка відтермінувала електронне декларування на 2017 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram