ГоловнаПолітика

Маріуполь перейменував проспект Ілліча на честь колишнього власника ММК

Три "радянські" вулиці залишилися зі старою назвою, але новим значенням.

Маріуполь перейменував проспект Ілліча на честь колишнього власника ММК
Владимир Бойко
Фото: sport-express.ua

Маріупольська міська рада в четвер проголосувала за перейменування понад 70 міських об'єктів за законом про декомунізацію.

Як зазначає "Сайт города Мариуполя", в тому числі перейменовано Орджонікідзевський і Жовтневий райони, які стали Лівобережним і Центральним відповідно. Іллічівський район наразі залишається зі старою назвою, його перейменують протягом трьох тижнів.

Знаковим стало перейменування проспекту Ілліча в проспект Володимира Бойка, названого так на честь колишнього власника і багаторічного керівника Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча.

У квітні 2015 року під час одного з громадських обговорень жителям міста запропонували дві можливі назви для цього проспекту - Бойка та Героїв АТО. Перший варіант набрав 104 голоси, другий - жодного. Під час обговорень Бойко ще був живий.

Кілька вулиць і провулків місто перейменувало формально. Замість вулиці Фурманова Дмитра Андрійовича (автор "Чапаєва") з'явилася вулиця Фурманова Олександра Мефодійовича (український герой Другої світової війни). Замість вулиці та провулку Полєтаєва Миколи Гурійовича (більшовик) з'явилися вулиця і провулок Полєтаєва Федора Андріановича (учасник італійського руху Опору). Вулицю Островського Миколи Олексійовича (автор "Як гартувалася сталь") перейменовано у вулицю Островського Олександра Миколайовича (російський драматург).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram