ГоловнаПолітика

Чумак оголосив, що йде із фракції БПП

Депутат образився на Кононенка.

Чумак оголосив, що йде із фракції БПП
Фото: solydarnist.org

Депутат Верховної Ради Віктор Чумак вирішив вийти з фракції Блоку Петра Порошенка. Про це він повідомив журналістам у четвер.

"Я виходжу з фракції БПП", - сказав він. Заяву про вихід із фракції він написав у четвер.

Крім того, Чумак написав заяву про своє небажання бути членом Національного агентства з питань запобігання корупції. Він вирішив, що більш продуктивним він буде як депутат, аніж учасник комісії, яка досі не функціонує.

Без Чумака фракція БПП скоротиться до 137 осіб.

Нагадаємо, напередодні Чумак звинуватив одного з лідерів фракції Ігоря Кононенка у спробі позбавити його мандата.

Чумак раніше подав заяву про складання повноважень у зв'язку з призначенням одним з членів Нацагентства  запобігання корупції. Однак оскільки агентство досі не запрацювало, депутат вирішив відкликати свою заяву.

Незважаючи на це, регламентний комітет парламенту вирішив винести в зал рішення про складання Чумаком повноважень.

"Якщо один всім відомий народний депутат публічно заявив, що Чумака "ніяк не вичавлять" із парламенту, то чекати, поки всі процеси відбудуться природним чином і всі крапки над "і" будуть розставлені, ніхто не збирається. Вичавлювати - то вичавлювати. Закон їм не указ", - заявив Чумак, маючи на увазі Кононенка.

У грудні 2015 року той заявив, що Микола Мартиненко зробив мужній вчинок, добровільно склавши повноваження депутата Верховної Ради. "Більше за всіх за депутатські крісла тримаються ті, хто кричить. Ось того самого Лещенка, Заліщук і Чумака спробуй "вичавити" з парламенту. А люди самодостатні абсолютно не тримаються", - говорив Кононенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram