ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував залишити Раді контроль над Генпрокуратурою

До парламенту внесено новий проект конституційних змін

Порошенко запропонував залишити Раді контроль над Генпрокуратурою
Петр Порошенко

Президент Петро Порошенко прийняв рішення відновити парламентський контроль над Генеральною прокуратурою, повернути право Верховній Раді висловлювати недовіру, яке тягне за собою відставку генерального прокурора. 26 січня в парламент надійшов новий проект конституційних змін, який відновлює депутатський контроль над Генеральною прокуратурою.

Про це голова держави повідомив на зустрічі з керівниками парламентських фракцій і депутатських груп у Верховній Раді, інформує прес-служба Президента.

За словами Петра Порошенка, "законопроект містить норми про ліквідацію суддівської недоторканності, непроходження переатестації суддів тягне за собою автоматичну відставку судді, значно збільшується прозорість у підборі суддівських кадрів і суттєво підвищується відповідальність суддів за винесення неправосудних рішень".

Президент зазначив, що своє слово сказала Венеціанська комісія. "Ми отримали дуже схвальний відгук, хоча Венеція не підтримала пропозиції про тотальне звільнення суддів", - зазначив Петро Порошенко.

Нагадаємо, 27 січня голова держави закликав народних депутатів підтримати технічні зміни до закону, що дозволяють застосовувати процедуру заочного засудження для осіб, яких не розшукує Інтерпол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram