ГоловнаПолітика

РНБО ухвалила стратегію кібербезпеки України

Стратегія передбачає розвиток національної системи забезпечення захисту кіберпростору, запобігання, виявлення і нейтралізації кіберзагроз

РНБО ухвалила стратегію кібербезпеки України
Фото: www.dyvys.in

Рада національної безпеки і оборони прийняла за основу Стратегію кібербезпеки України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби РНБО.

"На засіданні прийнято за основу Стратегію кібербезпеки України з урахуванням викликів, які стоять перед нашою державою: агресивних дій Російської Федерації, посилення тенденцій використання кіберпростору розвідувальними та спеціальними військовими структурами, терористами і криміналітетом", - сказано в ньому.

Стратегія кібербезпеки передбачає розвиток національної системи забезпечення захисту кіберпростору, своєчасного виявлення і нейтралізації кіберзагроз, а також їх запобігання з урахуванням практики провідних держав-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО) та Європейського Союзу.

Також у стратегії йдеться про координацію, взаємодію і розподіл повноважень і відповідальності органів сектору безпеки і оборони України у питаннях кібербезпеки, кіберзахисту і протидії кібертероризму та кіберзлочинності.

Нагадаємо, 27 січня на засіданні Ради національної безпеки і оборони Петро Порошенко запропонував СБУ, Держспецзв'язку та МВС об'єднати зусилля для створення Національної системи кібербезпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram