ГоловнаПолітика

Нардеп Чумак заявив про спробу позбавити його мандата

Депутат підозрює, що його "витискає" Кононенко.

Нардеп Чумак заявив про спробу позбавити його мандата
Фото: solydarnist.org

Нардеп Віктор Чумак заявив, що його намагаються позбавити депутатського мандата.

У своєму Фейсбуці він повідомив, що раніше подав заяву про складання повноважень у зв'язку з призначенням одним із членів Нацагентства із запобігання корупції. При цьому в агентстві поки що тільки три члени з необхідних п'яти, і воно досі не запрацювало. Чумак, порадившись з юристами, вирішив, що в його випадку суміщення двох посад поки що немає, і відкликав заяву на початку цього тижня.

Проте, стверджує депутат, у середу регламентний комітет парламенту вирішив винести в зал рішення про складання Чумаком повноважень.

"Якщо один всім відомий народний депутат публічно заявив, що Чумака "ніяк не витиснуть" з парламенту, то чекати, поки всі процеси відбудуться природним шляхом і всі крапки над "і" буде розставлено, ніхто не збирається. Видавлювати - значить видавлювати. Закон їм не указ", - заявив він.

Чумак каже про заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка. У грудні 2015 року він заявив, що Микола Мартиненко вчинив мужній крок, добровільно склавши повноваження депутата Верховної Ради.

"Більше за всіх за депутатські крісла тримаються ті, які кричать. Ось того ж Лещенка, Заліщук і Чумака спробуй "видавити" з парламенту. А люди самодостатні абсолютно не тримаються", - заявив тоді Кононенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram