ГоловнаПолітика

Голова МЗС Туреччини відвідає Україну в лютому

Під час візиту обговорюватимуть питання, пов'язані з деокупацією Криму

Голова МЗС Туреччини відвідає Україну в лютому
Мевлют Чавушоглу
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу в лютому відвідає Україну для зустрічей із владою.

Як повідомляє офіційний сайт партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", під час візиту міністра обговорюватимуть питання, пов'язані з деокупацією Криму.

Уповноважений Президента з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розповів, що запросив Чавушоглу приєднатися до міжнародної групи з питань повернення анексованого Росією Криму у склад України.

"Протягом зустрічі була обговорена пропозиція про створення спеціального міжнародного формату співпраці, який дозволить щільно працювати над питаннями деокупації Криму. З нашого боку запропоновано створити міжнародну групу, до якої увійдуть країни-учасниці Будапештського меморандуму 1994 року і Туреччина як одна з впливових чорноморських країн", - повідомив Джемілєв.

"Міністр закордонних справ Туреччини підтримав цю ініціативу, і до докладного обговорення цього питання сторони повернуться в лютому цього року, коли Чавушоглу відвідає Київ", - додав лідер кримських татар.

Нагадаємо, в інтерв'ю американському телеканалу Fox News Петро Порошенко заявив, що Крим повернеться до складу України, після чого на півострові відбудуться місцеві вибори. Він також повідомив про підготовку судових позовів з приводу деокупації півострова.

Росія анексувала Крим і Севастополь у березні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram