ГоловнаПолітика

Лозінський отримав право на УДЗ за "законом Савченко"

Депутату-вбивці перерахували термін ув'язнення з урахуванням норми "день за два"

Лозінський отримав право на УДЗ за "законом Савченко"
Фото: Сергей Николавев/www.segodnya.ua

Колишній депутат Віктор Лозінський, який у 2011 році вбив жителя Кіровоградської області, отримав право на умовно-дострокове звільнення завдяки "закону Савченко", за яким день у СІЗО зараховується за два. Про це пише "Сегодня".

У понеділок, 25 січня, у Бориспільському міськрайонному суді відбулося засідання у справі Лозінського, на якому йому перерахували термін.

"Його клопотання задовольнили частково, у відбутий термін зараховано 4 роки і 36 днів, тепер він має право на умовно-дострокове звільнення. Станом на вчора він був у колонії", - повідомили джерела видання в Мін'юсті.

Без закону Савченко Лозінський міг розраховувати на УДЗ наприкінці 2017 року.

Нагадаємо, Лозінського у квітні 2011 року засудили до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство з хуліганських спонукань Валерія Олійника у мисливських угіддях у Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 року. На дату вбивства Лозінський був народним депутатом. Згодом Вищий спецсуд з розгляду кримінальних і цивільних справ зменшив термін ув'язнення Лозінського до 10 років.

Термін покарання для Лозінського почався з березня 2010 року.

Влітку 2014 року Бориспільський міськрайонний суд достроково звільнив Лозінського з-під варти за станом здоров'я, але через великий резонанс вбивцю повернули в колонію наступного дня.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти судді, який звільнив засудженого, і проти співробітників Пенітенціарної служби.

Згідно з 81-ю статтею Кримінального кодексу, УДЗ застосовується

після закінчення від половини до трьох четвертих терміну покарання (залежно від тяжкості злочину).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram