ГоловнаПолітика

Львівську обласну та Тернопільська міська рада закликала ВР не голосувати за особливий статус Донбасу

Узаконення дій терористів може статися шляхом прийняття парламентом відповідних змін до Конституції

Львівську обласну та Тернопільська міська рада закликала ВР не голосувати за особливий статус Донбасу
Фото: zn.ua

Депутати Львівської обласної та Тернопільської міської рад звернулися до Верховної Ради України щодо недоцільності внесення змін до Конституції України про особливий статус Донецької і Луганської областей. Відповідне звернення сьогодні підтримали на сесіях рад.

Про це інформує

УНІАН.

"Заради захисту інтересів України та українців закликаємо прийняти таке історичне рішення - ні в якому разі не голосувати за зміни до Конституції України, що стосуються особливого статусу Донбасу, як би його не називали, за гарною ширмою інших слів сховавши його справжню, жорстоку і приховану від суспільства сатанинську суть - узаконити окупантів, чий чобіт топче святу українську землю ", - наголошується у зверненні Львівської облради.

У своєму зверненні депутати Тернопільської міськради зазначають, що російські окупанти, які здійснили анексію Криму і почали війну на Донбасі, хочуть легалізувати свої загарбницькі дії.

"Вони намагаються змусити міжнародну спільноту визнати псевдодержави - так звані ЛНВ і ДНР, повністю підконтрольні Кремлю. Узаконення дій терористів може статися шляхом прийняття Верховною Радою відповідних змін до Конституції, які передбачають особливий порядок місцевого самоврядування на окремих територіях Луганської та Донецької областей", - йдеться у зверненні депутатів Тернопільського міськради.

Нагадаємо, посол США Джеффрі Пайєтт закликав Верховну Раду проголосувати конституційні зміни на тему децентралізації. Нагадаємо, один з пунктів Мінських угод передбачає проведення в Україні конституційної реформи з набранням чинності до кінця 2015 року нової Конституції, яка передбачає як ключовий елемент децентралізацію (з урахуванням особливостей окремих районів Донецької та Луганської областей, погоджених з представниками цих районів), а також ухвалення постійного законодавства про особливий статус "ДНР" і "ЛНР".

31 серпня 2015 року проект змін до Конституції, розроблений на виконання цього зобов'язання, ухвалили в першому читанні. Згідно з процедурою, прописаною в самій же Конституції, підсумкове голосування 300 голосами має відбутися на "наступній черговій сесії" парламенту, яка закінчується наприкінці січня 2016 року. В іншому разі процес зміни Конституції повинен початися заново.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram