ГоловнаПолітика

Прокуратура запідозрила Семенченка в незаконному отриманні військового звання

Колишній комбат "Донбасу" також фігурує у справі про викрадення товариша по службі.

Прокуратура запідозрила Семенченка в незаконному отриманні військового звання
Фото: Макс Требухов

Головна військова прокуратура розслідує кримінальне провадження за підозрою депутата Верховної Ради Семена Семенченка в незаконному отриманні військового звання.

Про це свідчать шість постанов Печерського районного суду від 21 січня. Документи доступні в Єдиному реєстрі судових рішень (знайти їх можна за номером кримінальної справи - 12014110150001452).

У процесі досудового розслідування встановлено, що 13 серпня 2015 року Вишгородський районний військовий комісаріат видав Семенченкові явно неправдиве тимчасове посвідчення офіцера запасу.

Цей документ Семенченко надав посадовим особам військової частини №3027 (створена на базі батальйону "Донбас") для прийому його на військову службу в резерві.

Згідно з поданими слідству даними управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил, Семенченко до призначення його на посаду у військову частину № 3027 не перебував на обліку офіцерів (офіцерів запасу) Збройних Сил України та первинного військового звання ніколи не отримував.

У текстах судових рішень зазначено, що Головною військовою прокуратурою проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 358 (підробка документів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Крім того, прокуратура розслідує факт викрадення 14 вересня 2014 року біля села Нові Петрівці Київської області військовослужбовцями військової частини №3027 (батальйон спеціального призначення "Донбас") свого колишнього товариша по службі. Йдеться про Олександра Калашникова. Його знайшли лише 12 грудня 2014 року.

Суди своїми ухвалами надали слідчому доступ до документів, які Семенченко подавав до ЦВК, а також в особистій справі депутата в апараті Ради.

Нагадаємо, Семенченко був комбатом добровольчого батальйону "Донбас", восени 2014 року став депутатом Ради як другий номер у списку "Самопомочі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram