ГоловнаПолітика

Інститут Горшеніна не бачить передумов для парламентської кризи

Попиту в політикумі на зміну статус-кво зараз немає, вважають експерти

Інститут Горшеніна не бачить передумов для парламентської кризи

На початком пленарного тижня фракція БПП "Солідарність" виступила з вимогою звіту КМУ у стінах ВР. Раніше аналогічну ініціативу озвучувала Юлія Тимошенко. У вівторок глави фракцій коаліції домовилися зі спікером Володимиром Гройсманом про те, що уряд викличуть до Верховної Ради для звіту.

З проханням прокоментувати ситуацію, що склалася, LB.ua звернувся до експертів Інституту Горшеніна.

"Якщо збори коаліції відбудеться, не варто, на наш погляд, чекати від них стратегічних змін. Цілі ініціаторів цього зібрання мають, швидше, тактичний характер. І в кожному разі бажання викликати Яценюка на килим продиктовано власними цілями. Комусь треба посилити свою переговорну позицію під час заповнення вакантних посад у Кабміні. Для когось це - продовження свого політичного позиціонування, яке полягає у критиці уряду. Для когось, як, наприклад, БПП - регулювання довжини повідця уряду і умовляння Яценюка з його ідеями щодо референдуму", - йдеться в коментарі експертів ІД.

"Якщо говорити про загрозу виникнення парламентської кризи, що переходить в урядову, то ми не бачимо зараз для цього ні реальних передумов, ні попиту в політикумі на зміну статус-кво", - вважають також експерти Інституту Горшеніна.

Нагадаємо, 11 грудня 2015 року минув рік з моменту затвердження програми дій українського уряду. З цієї дати Рада може розглядати питання про відповідальність уряду і або відправити його у відставку, або дати Кабміну новий імунітет на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram