ГоловнаПолітика

Кучма вказав ОБСЄ на небажання "ДНР" і "ЛНР" співпрацювати в Мінську

Представник України зустрівся з координатором гуманітарної підгрупи

Кучма вказав ОБСЄ на небажання "ДНР" і "ЛНР" співпрацювати в Мінську
Леонид Кучма

Представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма зустрівся з координатором гуманітарної підгрупи від ОБСЄ Тоні Фрішем.

Зустріч відбулася в Києві, у ній також взяли участь представник України в економічній підгрупі Ігор Веремій і глава держагентства України з питань відновлення Донбасу Вадим Черниш, повідомляє прес-секретар Кучми Дарина Оліфер.

Під час розмови учасники зустрічі докладно обговорили всі складові роботи гуманітарної підгрупи.

Зокрема, сторони погодилися з необхідністю закликати представників окремих районів Донецької та Луганської областей активізувати процес обміну заручниками, допустити фахівців міжнародної організації "Лікарі без кордонів" та експертів Міжнародного Комітетета Червоного Хреста як до місць утримання українських заручників, так і до ув'язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі на не підконтрольній Україні частині Донбасу; а також вжити заходів для відкриття переходу через лінію зіткнення у Луганській області.

"У багатьох питаннях наша співпраця з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей є дорогою з одностороннім рухом. Вони не мають відповідей на наші пропозиції. Вважаю, що ситуацію требе виправити", - зазначив Леонід Кучма.

Нагадаємо, останні зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську не принесли проривів у переговорах. Україна звинувачує сепаратистів і Росію у висуванні нездійсненних умов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram