ГоловнаПолітика

Рада ввела кримінальну відповідальність за неякісні закупівлі для армії

Кримінальний кодекс буде доповнено статтею 114-2

Рада ввела кримінальну відповідальність за неякісні закупівлі для армії
Фото: mil.gov.ua

Верховна Рада підтримала пропозиції президента Петра Порошенка про введення кримінальної відповідальності за порушення законодавства у сфері виготовлення, виробництва, реалізації, придбання продукції та матеріально-технічного забезпечення для Збройних сил України.

За ухвалення законопроекту №1793 з пропозиціями президента проголосували 227 депутатів при мінімально необхідних 226.

Відповідні зміни внесено до Кримінального кодексу, який буде доповнено статтею 114-2.

"Такі дії службових осіб всупереч встановленим законодавством правилам, стандартам або технічним регламентам у військовій сфері каратимуться позбавленням волі на строк 5-8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 2 років", - наголошується в повідомленні.

Такі дії, вчинені посадовою особою, яка займає відповідальне або особливо відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або спричинили матеріальний збиток у розмірі 10 і більше тис. неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або зрив виконання військовим підрозділом оперативного завдання, тяжкі тілесні ушкодження, загибель людей, інші тяжкі наслідки каратимуться позбавленням волі на 8-10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.

Закон набуде чинності через місяць з дня опублікування.

Нагадаємо, з січня українським військовослужбовцям підвищили заробітну плату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram