ГоловнаПолітика

Вищий адмінсуд підтвердив законність заборони КПУ

Суд визнав доводи адвокатів необґрунтованими

Вищий адмінсуд підтвердив законність заборони КПУ

Вищий адміністративний суд відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Комуністичної партії України, яка намагалася оскаржити правовий висновок Комісії з питань дотримання закону про декомунізацію.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства юстиції.

"Касаційна скарга КПУ є необґрунтованою, а викладені в ній доводи не викликають потреби перевірити матеріали справи, оскільки заявник не наводить підстав, які дозволили б вважати, що суд неправильно застосував норми матеріального чи процесуального права", - наголошено в повідомленні.

Ця постанова ВАСУ оскарженню не підлягає.

"Тож адміністративні суди дійшли висновку, що доводи представників і адвокатів КПУ не є обґрунтованими. Тобто остаточно підтвердили правомірність вищезгаданого правового висновку і, відповідно, заборону КПУ", - наголосили в Мін'юсті.

Нагадаємо, 24 липня 2014 року голова Ради Олександр Турчинов оголосив про розпуск фракції Компартії України.

9 квітня 2015 року Рада прийняла законопроект №2558, яким засудила діяльність комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, а також запровадила заборону на публічне використання і пропаганду їхньої символіки.

У грудні 2015 року окружний адмінсуд Києва задовольнив позов Мін'юсту в повному обсязі і заборонив діяльність КПУ. Раніше Київський апеляційний адмінсуд визнав законною заборону Компартії брати участь у виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram