ГоловнаПолітика

"Відродження" зажадало звіту в парламенті міністра економіки

Депутати хочуть дізнатися про плани відомства на 2016 рік.

"Відродження" зажадало звіту в парламенті міністра економіки
Айварас Абромавичус
Фото: zn.ua

Депутатська група "Відродження" зажадала звіту в парламенті міністра економіки Айвараса Абромавичуса.

Про це під час погоджувальної ради в парламенті заявив її співголова Віктор Бондар, пише УНІАН.

"Минулого року Україна пройшла зону "економічної турбулентності" виключно завдяки запасу терпіння в людей і ресурсам часів Радянського Союзу. У 2015-му уряд набрав кредитів на 500 млрд гривень, а відповіді на запитання, куди вони пішли, як їх витратили, на які проекти - нема! Не зрозуміло, якою буде кредитна політика 2016-го. Скільки уряд планує залучити кредитів, на які проекти, чи це буде проїдання коштів, це буде реальна підтримка виробництва та інфраструктурних проектів?!" - заявив Віктор Бондар.

Отже, група вимагає, щоб Абромавичус відзвітував про економічну політику, яку здійснюватиме його відомство у 2016 році.

"Ми також хочемо почути від міністра відповіді на запитання, якою буде економічна політика 2016 року, як вирішуватимуть валютні питання, проблеми імпортерів і експортерів, якою буде економічна підтримка промисловості в Україні, податкова і бюджетна політика? Торік ми прийняли держбюджет, у якому перекинули фінансування освіти і культури на місцеві бюджети, але як вони це все будуть фінансувати? За півроку місцеві органи влади просто провалять ці завдання. Хіба це економічна політика?" - заявив Бондар.

Народний депутат нагадав, що ще в листопаді 2015 року "Відродження" зареєструвало в парламенті проект постанови про звільнення міністра економіки і торгівлі України. Тому зараз депутати наполягатимуть на терміновому виклику міністра до парламенту і кадрових рішеннях за результатами його звіту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram