ГоловнаПолітика

Головою ПАРЄ обрано іспанця Педро Аграмунта

Ірина Геращенко повідомляє, що Аграмунт схильний до діалогу з Росією.

Головою ПАРЄ обрано іспанця Педро Аграмунта
Педро Аграмунт
Фото: apa.az

У понеділок на пленарному засіданні зимової сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи іспанця Педро Аграмунта обрали головою ПАРЄ.

Аграмунт був головою Європейської народної партії в ПАРЄ. Кандидатів на посаду голови ПАРЄ висувають політичні фракції структури на підставі «джентльменських угод» за принципом узгодженої ротації між політичними групами. Цього разу була черга ЄНП.

Член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко пише, що Аграмунт схильний до діалогу з Росією.

"Яка позиція пана Аграмунта щодо дій РФ? Непросте питання. Він належить до числа тих членів ЄНП, які виступають "за діалог", і очевидно та прогнозовано, що на президентській посаді він буде зміцнювати і відстоювати цю позицію", - зазначила Геращенко у фейсбуці.

У своїй першій промові Аграмунт перерахував чотири ключеві європейські виклики: загроза тероризму, міграційна криза, зростання популізму та відкриті конфлікти в Європі.

"Він - дуже обнадійливо - окремо згадав Україну і заявив, що сепаратисти за підтримки РФ тримають в окупації частину країни, що від конфлікту загинуло 9000 осіб. Це дуже добре, що Україна прозвучала в першому виступі, правда, не пролунав Крим, але наша делегація не дасть цю тему забути. Також він згадав, що звільнення Надії Савченко є одним з наших пріоритетів", - додала Геращенко.

Обраний від іспанської провінції Валенсія депутат Педро Аграмунт з 2000 року представлений у ПАРЄ.

Педро Аграмунт пропрацює на посаді президента ПАРЄ до 2018 року. Він замінив на цій посаді Анн Брассер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram