ГоловнаПолітика

Перші 20 українців отримали пластикові паспорти

ID-картки поки що видають тільки 16-річним.

Державна міграційна служба видала перші 20 карток посвідчення особи в понеділок. ID-картки замінять внутрішні паперові паспорти громадян України.

Церемонія видачі пройшла за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, голови МВС Арсена Авакова і голови Міграційної служби Максима Соколюка.

Під час церемонії нові паспорти отримали 20 громадян з Києва та Київської області, яким виповнилося 16 років і які отримують свій перший паспорт.

Усього ж близько 8 тис. осіб подали документи для отримання ID-карток, повідомив Соколюк.

Поки що пластикові паспорти можуть отримати тільки громадяни, яким виповнилося 16 років і які оформляють паспорт вперше. Решта українців повинні дочекатися ухвалення Верховною Радою законопроекту №3224 "Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус".

Новий документ, який почали видавати замість паспорта громадянина України у формі книжечки, краще захищений від підробки. ID-картка має вбудований електронний безконтактний чип, на який записують персональні та біометричні дані власника документа, у тому числі місце проживання та сімейний стан.

Із січня 2015 року в Україні почали оформляти біометричні паспорти для виїзду за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram