ГоловнаПолітика

Заступник міністра спорту вважає постраждалу винною в ДТП

Ярослав Войтович своєї прямої провини не угледів.

Заступник міністра спорту вважає постраждалу винною в ДТП
​Ярослав Войтович
Фото: iz.com.ua

Заступник міністра молоді та спорту Ярослав Войтович, який збив на пішохідному переході жінку, заявив, що вона вибігла на проїзну частину, не переконавшись у безпеці перетину вулиці.

Про це він сказав у коментарі телеканалу "112 Україна".

"Я їхав на безпечній швидкості по лівій смузі автомагістралі, не порушуючи ПДР. Щойно освітлені ділянки закінчилися, скинув швидкість руху. Враховуючи погане оснащення нерегульованого пішохідного переходу і абсолютну відсутність освітлення, не мав можливості заздалегідь ідентифікувати його. Транспортні засоби попутного напряму не здійснювали екстрене гальмування до пішохідного переходу, і момент бокового ковзаючого зіткнення з пішоходом був раптовим, що свідчить про те, що пішохід вибіг на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших", - розповів Войтович.

У постраждалої, Ольги, зламана рука, вона в лікарні, додав він. Войтович пообіцяв допомогти постраждалій.

Зі самим чиновником і його сім'єю все добре. Прямої провини у ДТП він не визнає.

"Своєї прямої провини в ДТП я не вбачаю", - підсумував він.

Нагадаємо, ДТП сталася ввечері 23 січня в селі Старий Корець Рівненської області на трасі "Київ-Чоп". Войтович на "Тойота Кемрі" наїхав на 61-річну жінку на неосвітленому пішохідному переході. У машині заступника міністра також була його дружина і двоє дітей. За даними прокуратури Рівненської області, у постраждалої діагностували закритий перелом лівого ліктьового суглоба і перелом ребер.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram