ГоловнаПолітика

Міністр АПК вважає себе вільним від зобов'язань перед "Самопоміччю"

Партія не спромоглася обговорити з Павленком його відставку.

Міністр АПК вважає себе вільним від зобов'язань перед "Самопоміччю"
Фото: Макс Требухов

Міністр аграрної політики Олексій Павленко заявив, що він не є членом партії "Самопоміч" і не має жодних кулуарних зобов'язань.

Про це він написав у своєму Фейсбуці, коментуючи заяву партії "Самопоміч" про відкликання його з уряду.

"Сьогодні мене вразила заява політради партії "Самопоміч", оскільки партія завжди високо оцінювала роботу моєї команди. Консультації з цього питання зі мною не велися. Я не є членом якоїсь партії і не входжу ні в які партійні органи. У мене немає ніяких кулуарних зобов'язань. У мене тільки одна політика - аграрна", - заявив він.

Міністр нагадав, що йшов в уряд, щоб бути корисним країні, і вважає, що йому це вдалося.

"За час моєї роботи в уряді на чолі міністерства ми провели успішні реформи. Їх визнали всі: бізнес, громадськість, експерти, європейська і міжнародна спільнота. І президент, і прем'єр-міністр підкреслюють значущість агросектору для розвитку економіки України. Моя команда відчуває цю підтримку. За всіма рейтингами, Мінагрополітики - лідер у реалізації реформ. «Трансперенсі інтернешнл» визнало аграрну галузь однією з небагатьох, де зменшено корупційні ризики", - зазначив він.

Павленко заявив, що вперше разом з ЄС та іншими міжнародними партнерами була розроблена стратегія розвитку агросектору. "Ми вже почали її впроваджувати і разом повинні її реалізувати", - заявив міністр.

38-річний Олексій Павленко очолює міністерство агрополітики з грудня 2014 року, є представником "Самопомочі" в уряді.

До призначення в міністерство був членом наглядової ради компанії "Європейські молочні технології". До цього у 2003-2006 очолював керуючу компанію однієї з найбільших на той час агрокомпаній "Райз" ще до її покупки Олегом Бахматюком, а у 2006-2009 - "Фокстрот" (2006-2009) Геннадія Виходцева.

Олексій Павленко - випускник економічного факультету Києво-Могилянської академії, отримав МВА в школі бізнесу університету Nyenrode, кандидат економічних наук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram