ГоловнаПолітика

Інтерпол не видаляв розшукові картки екс-чиновників Януковича

Файли блокуються за скаргою на політичне переслідування

Інтерпол не видаляв розшукові картки екс-чиновників Януковича

Інтерпол не видаляв інформацію про розшук Віктора Януковича, а тільки обмежив її надання. Про це йдеться в коментарі керівника робочого апарату Українського бюро Інтерполу Василя Неволі, оприлюдненому на сайті МВС.

"Віктор Янукович і його захисники подали скаргу з проханням про скасування міжнародного розшуку в суд у м.Ліон (Франція) і Комісії з контролю за файлами Інтерполу. На момент розгляду скарги Комісією Генерального секретаріату було прийнято рішення про обмеження публічного доступу до інформації про розшук В.Януковича", - пояснив він.

Файли про розшук Януковича далі існують у закритій базі Інтерполу і до зазначеної системи мають доступ тільки уповноважені на те особи.

Прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко в ефірі 112 каналу повідомив, що за тим самим принципом приховано картки цілої низки представників колишньої влади України, в тому числі Едуарда Ставицького, Миколи Азарова, Сергія Клюєва. Вони поскаржилися в Інтерпол, що в Україні їх переслідують нібито з політичних мотивів.

Від українських правоохоронців процедура блокування ніяк не залежить.

Нагадаємо, у п'ятницю громадська організація "Центр протидії корупції" (керівник - Віталій Шабунін) заявила, що з офіційного сайту Інтерполу зникли дані про майже всіх українських чиновників часів екс-президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram