ГоловнаПолітика

Керрі допустив зняття санкцій з Росії протягом найближчих місяців

США допускають швидке виконання Мінських угод.

Керрі допустив зняття санкцій з Росії протягом найближчих місяців
Джон Керри
Фото: news.mail.ru

Мінські угоди можуть бути виконані протягом найближчих місяців, що призведе до зняття санкцій з Росії, заявив держсекретар США Джон Керрі.

"Завдяки зусиллям і легітимним спробам вирішити проблему з обох сторін протягом найближчих місяців можливо виконати Мінські угоди", - подає заяву Керрі в Давосі Bloomberg.

Якщо це відбудеться, то настане момент, "коли санкції можуть бути, у зв'язку з повною імплементацією, зняті", додав він.

Нагадаємо, 20 січня в Цюриху Керрі провів зустріч із головою МЗС Росії Сергієм Лавровим. Обговорювали, зокрема, шляхи врегулювання на Донбасі.

Останнім часом дипломатичні зусилля, присвячені цьому питанню, значно активізувалися. Від України Захід вимагає прийняти зміни до Конституції з питання децентралізації.

Втім, Україна вважає, що має право відкласти підсумкове голосування за зміни до Конституції у сфері децентралізації, які де-факто передбачають надання окупованим територіям Донбасу особливого статусу. На думку влади України, без досягнення умов безпеки неможливо перейти до політичних пунктів Мінських угод.

На початку січня президент Росії Володимир Путін заявив, пославшись на Мінські угоди, що Україна повинна спершу закінчити конституційну реформу, і тільки тоді можна буде говорити про передачу кордону під контроль України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram