ГоловнаПолітика

Україна витрачає 5% ВВП на безпеку й оборону, - Порошенко

Голова держави наголосив на головній ролі в Мінському процесі країн-партнерів з Євросоюзу

Україна витрачає 5% ВВП на безпеку й оборону, - Порошенко
Фото: Пресс-служба Президента

В інтерв'ю міжнародному агентству Bloomberg у Давосі Президент Петро Порошенко заявив, що Україна витрачає майже 5% ВВП на безпеку й оборону для того, щоб побудувати ефективні Збройні сили і зупинити російську агресію.

Про це інформує прес-служба голови держави.

За словами Президента, його чотиригодинна зустріч з віце-президентом США Джозефом Байденом підтвердила, що Україна демонструє прогрес у виконанні мінських домовленостей.

Голова держави наголосив на головній ролі в Мінському процесі країн-партнерів з Європейського Союзу, зокрема Німеччини та Франції, які беруть участь у "нормандському форматі", і акцентував увагу на важливості трансатлантичної солідарності з Україною.

"Говорячи про безпеку в Україні, ми говоримо про безпеку всього європейського континенту та безпеки у світі. Саме тому є такою важливою деескалація ситуації на сході України і виведення військ з окупованих територій", - зазначив Петро Порошенко.

Нагадаємо, в інтерв'ю Fox News Петро Порошенко висловив переконання, що анексований Росією Крим повернеться до складу України, після чого на півострові буде проведено місцеві вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram