ГоловнаПолітика

Порошенко назвав санкції ефективним механізмом впливу на Росію

Що менше Росія буде витрачати на військові витрати, то краще для всього світу

Порошенко назвав санкції ефективним механізмом впливу на Росію
Фото: Пресс-служба Президента

Під час інтерв'ю міжнародному агентству Bloomberg у Давосі Президент України Петро Порошенко зазначив, що курс російського рубля останнім часом суттєво знизився щодо світових валют на тлі падіння цін на нафту та міжнародних санкцій проти Росії.

Про це інформує прес-служба голови держави.

"Це ціна, яку платить агресор за безвідповідальні дії", - зазначив Петро Порошенко.

За його словами, що менше Росія буде витрачати на військові витрати, то краще для неї самої, краще для сусідів і для всього світу.

Президент заявив про відсутність будь-якого прогресу з боку Російської Федерації з виконання мінських домовленостей. Він зазначив, що режим припинення вогню продовжує порушуватися з боку терористів, а Україна продовжує втрачати своїх солдатів. При цьому зменшення кількості обстрілів безпосередньо залежить від Росії. Тим часом упродовж останнього тижня Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ було 21 раз відмовлено в контролі окупованої території України і доступу до українсько-російського кордону.

Нагадаємо, в інтерв'ю Fox News Петро Порошенко висловив переконання, що анексований Росією Крим повернеться до складу України, після чого на півострові буде проведено місцеві вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram