ГоловнаПолітика

Суд наказав НАБУ взятися за Каська

Скаргу на заступника генпрокурора подав Ігор Луценко.

Суд наказав НАБУ взятися за Каська
Виталий Касько
Фото: segodnya.ua

Солом'янський райсуд Києва 20 січня задовольнив скаргу народного депутата Ігоря Луценка проти заступника генпрокурора Віталія Каська. Про це депутат повідомив у коментарі "Цензору".

Своїм рішенням суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань повідомлення про кримінальне правопорушення, вчинене Каськом.

"Так, дійсно, Солом'янський райсуд задовольнив відповідну скаргу. Тому що НАБУ взагалі не хотіло братися за це, порушуючи закон. Я оскаржив їхню позицію, і ось нібито суд на моєму боці, хоча я ще не бачив письмового рішення - чекаю. Воно ніби завтра повинно бути", - повідомив Луценко.

Луценко неодноразово вимагав розслідувати отримання заступником генпрокурора Віталієм Каськом двох службових квартир і земельної ділянки, які потім були незаконно приватизовані, і притягнути його до відповідальності.

Як відомо, члени конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора в листопада 2015 року відмовилися голосувати за кандидатуру Каська на цю посаду після появи інформації про махінації прокурора з квартирами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram