ГоловнаПолітика

ГПУ закликала змінити закон про ДБР через загрозу розслідуванню справ Майдану

Новий орган має запрацювати з 1 березня

ГПУ закликала змінити закон про ДБР через загрозу розслідуванню справ Майдану
Фото: www.segodnya.ua

Генпрокуратура вважає, що набуття чинності закону про Державне бюро розслідувань призведе до колапсу в розслідуванні справ Майдану і оточення Віктора Януковича.

Про це на антикорупційній нараді заявив голова управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк. Це управління займається розслідуванням злочинів минулої влади і смертей на Майдані.

Закон про ДБР набуде чинності з дня створення Кабміном цього бюро, але щонайпізніше 1 березня. Державне бюро розслідувань має перейняти на себе розслідування всіх вкрай важких злочинів, у тому числі і справ Майдану.

"Найбільш зараз болісне питання, яке я хотів би порушити, бо знову може виникнути ситуація з фактичним колапсом розслідування справ колишніх чиновників і Майдану, це набуття чинності закону про Державне бюро розслідувань. З тими формулюваннями, якими виписано цей закон, з 1 березня може припинитися розслідування справ Майдану і справ чиновників. У цей закон, на моє однозначне переконання, негайно потрібно вносити зміни, бо буде катастрофа", - заявив Горбатюк.

Його підтримав голова СБУ Василь Грицак.

"Я згоден із Сергієм Вікторовичем з приводу ДБР, з 1 березня катастрофа може настати", - сказав він. За словами Грицака, на 1 березня навряд чи можливе формування ДБР з людей, готових відразу ж розпочати розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram