ГоловнаПолітика

Поліграфкомбінат "Україна" показав, як перевірити справжність ID-картки

Нові паспорти мають 17 елементів захисту.

Поліграфкомбінат "Україна" показав, як перевірити справжність ID-картки
ID-карта
Фото: http://dmsu.gov.ua/

Поліграфкомбінат "Україна" оприлюднив інформацію про захисні особливості паспорта громадянина України нового зразка (ID-картки), які дозволяють перевірити справжність документа.

Інформація доступна на сайті підприємства.

"Ми прагнемо відповідати міжнародним стандартам і робити для українців документи, в якості і захищеності яких вони будуть цілком упевнені. Інформація про захисні особливості паспорта громадянина України нового зразка дозволить з легкістю переконатися в достовірності паспортного документа", - зазначає директор поліграфкомбінату "Україна" Максим Степанов.

В інформації про захисні особливості паспорта громадянина України нового зразка є ті 17 елементів захисту, які дозволяють перевірити справжність ідентифікаційного документа без застосування додаткових експертних заходів. Ці елементи захисту виробник використав відповідно до Постанови КМУ від 25.03.2015 р. №302, якою затверджено зразки та технічні описи нового паспорта громадянина України.

Нагадаємо, 11 січня в Україні стартувало оформлення нового паспорта у вигляді у вигляді пластикової картки (у європейських країнах цей документ називають ID-карткою).

Поки що такі паспорти зможуть отримати тільки громадяни, які досягли 16-річного віку й оформляють паспорт уперше. Решта українців повинні чекати на ухвалення Верховною Радою законопроекту №3224 "Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус".

Новий документ є значно краще захищеним від підробки. ID-картка має вбудований електронний безконтактний чип, на який запишуть персональні та біометричні дані власника документа, у тому числі місце проживання та сімейний стан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram