ГоловнаПолітика

Байден чотири години розмовляв із Порошенком у Давосі

Передусім обговорювали Донбас.

Байден чотири години розмовляв із Порошенком у Давосі
Фото: http://www.president.gov.ua/

Президент України Петро Порошенко в Давосі провів зустріч із віце-президентом США Джозефом Байденом. Співрозмовники розмовляли понад чотири години.

Передусім обговорювали питання безпеки, повідомляє прес-служба Президента.

"Ми прийшли до спільного висновку, що альтернативи Мінському процесу не існує. Ми маємо повну підтримку Сполучених Штатів Америки щодо повної імплементації Мінського процесу, який має складову у сфері безпеки. Ми домовилися про скоординовані дії, які повинні забезпечити припинення вогню, обстрілів, безперешкодний доступ представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в пункти зберігання важкої зброї і до кордону. Домовилися про координацію дій для активізації звільнення українських заручників", - повідомив Порошенко.

Також, за словами Президента, сторони скоординували дії в активізації політичного процесу, включаючи підготовку модальностей виборів на окупованій території відповідно до українського законодавства з широкою участю міжнародних спостерігачів.

Значну увагу було приділено підтримці Сполученими Штатами українських реформ, активізації військово-технічного співробітництва. Президент подякував віце-президенту США за допомогу на 23 млн доларів, яка напередодні надійшла в Україну. "Ми домовилися про продовження й активізацію цієї співпраці", - повідомив Порошенко.

Співрозмовники також обговорили реформування сектору безпеки і оборони, в чому США активно беруть участь.

Президент України та віце-президент США обговорили і співпрацю в галузі енергетики. "Було чітко зазначено, що проект «Північний потік – 2» є суто політичним, спрямованим і проти України, і проти значної кількості держав Європейського Союзу, і ми будемо ефективно діяти, щоб його зупинити", - повідомив Порошенко.

"Це була справжня дружня бесіда країн-партнерів, за що я дуже вдячний Сполученим Штатам", - підсумував Президент.

Нагадаємо, Байден відповідає в уряді США за співпрацю з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram