ГоловнаПолітика

Екс-губернатору Сумщини повідомили підозру в шахрайстві

Володимир Шульга виманив у чоловіка підлеглої 1,2 млн гривень.

Екс-губернатору Сумщини повідомили підозру в шахрайстві
Владимир Шульга

Екс-голові Сумської обладміністрації Володимиру Шульзі загрожує до 12 років в'язниці. Прокуратура області повідомила йому про підозру в шахрайстві і привласненні майна.

Шульга очолював Сумську область з березня по вересень 2014 року. При цьому він залишався народним депутатом від партії "Батьківщина".

Один зі злочинів, які інкримінували Шульзі, як повідомляє прокуратура, полягає в тому, що в липні 2014 року він отримав заробітну плату нардепа і голови області за період, коли фактично перебував за межами України з приватною метою. При цьому Шульга підробив офіційні документи й офіційно нібито перебував у службовому відрядженні в Києві.

Крім того, Шульга в листопада 2014 року переконав чоловіка своєї колишньої підлеглої, яку 24 жовтня 2014 року затримали правоохоронці за підозрою в отриманні хабара, переказати на банківські рахунки своїх знайомих більш ніж 1,2 млн гривень для внесення застави.

Чоловік позичив цю суму і переказав гроші, проте Шульга їх привласнив, а заставу не сплатив.

Зараз вирішується питання про обрання екс-губернаторові запобіжного заходу.

Шульзі, який зараз працює проректором Національного авіаційного університету, загрожує до 12 років позбавлення волі. Статті, які йому інкримінують, - ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram