ГоловнаПолітика

В Адміністрації президента прокоментували фейковий ролик "Азова"

"Автори цієї акції втрачають розум"

В Адміністрації президента прокоментували фейковий ролик "Азова"
Константин Елисеев
Фото: focus.ua

Заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв і надзвичайний повноважний посол Нідерландів Кейс Кломпенхаувер обговорили підготовку до консультативного референдуму щодо Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Представник АП наголосив, що українська сторона "рішуче дезавуювала відеозвернення, в якому невідомі особи видають себе за бійців полку "Азов" і знищують національний прапор Королівства".

"Ця фейкова постановка є цинічним проявом агресивної пропаганди, яка з усією очевидністю спрямована проти України, її міжнародного іміджу та Угоди про асоціацію з ЄС. Автори цієї акції втрачають розум, намагаються скористатися останнім шансом, щоб не дозволити Україні самій вибирати своє майбутнє. Їм не вдалося запобігти підписанню Угоди про асоціацію з ЄС, і тепер вони хочуть зупинити її імплементацію та набуття чинності", - зазначив Єлісєєв.

Співрозмовники висловили спільну позицію, що подібні "акції" не зможуть вплинути на високий рівень партнерства та співпраці між країнами.

"Знищувати прапор країни - це відразлива наруга над державною символікою, і в Україні, в якій глибоко цінують дружні і теплі відносини з Королівством Нідерланди, ніколи і ні в кого б не піднялася рука таке зробити", - зазначив Єлісєєв.

Нагадаємо, 6 квітня 2016 року в Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. На голосування виноситься питання: ви "за" чи "проти" ратифікації УА між Україною та ЄС?

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram