ГоловнаПолітика

Скрипін назвав маячнею звинувачення "Громадського"

Журналіст готовий віддати гроші, але не домен

Скрипін назвав маячнею звинувачення "Громадського"
Фото: facebook.com/roman.paziuk.9

Журналіст Роман Скрипін відповів на звинувачення наглядової ради "Громадського телебачення" у нецільовому використанні грошей, які збиралися на телеканал hromadske.tv.

Свою позицію Скрипін виклав у фейсбуці.

"Листа з проханням передати звітність та стан рахунків до 15 січня включно я отримав власне цього ж дня. У письмовий спосіб я зв’язався з головою організації Наталею Гуменюк і домовився про зустріч у вівторок, 19 січня.

Прийшов я на неї не з порожніми руками, а з проектом протоколу, який дозволяв чітко зафіксувати дефініції, строки та відповідальність сторін. Але Наталя відмовилася підписувати будь-який документ і на прощання показала вже відому заяву наглядової ради", - написав він.

Скрипін заявив, що готовий негайно переказати гроші "Громадському". "Питання тільки у способі. Не возити ж по 10 тисяч готівкою", - зазначив він у коментарях.

При цьому домен hromadske.tv журналіст передавати не збирається. "Чим обґрунтована вимога віддавати його в користування організації, якщо скрізь у світі ці питання вирішуються підписанням угоди купівлі-продажу або оренди. Тепер я точно нікому нічого дарувати не хочу. А деталі можна обговорити", - написав Скрипін.

Він також зазначив, що під час передачі повноважень голови "Громадського" він передав Гуменюк "печатку, контроль над рахунками, документацію, ключі від сейфа". Інших вимог йому не висували.

"За усима подіями простежується система зі знищення “Громадського” як зразкового медійного проекту. Окрім того, селективні “звільнення” всупереч статуту, коли організація мусить сприяти творчій реалізації її членів, штовхають на думку, що за процесом стоять досвідчені ляльководи. Інформація, яка набула публічності, - суцільна маячня. Ті, хто кричать “тримай злодія!”, зазвичай самі ними є", - заявив Скрипін.

Нагадаємо, "Громадське" заявило, що Скрипін зараз контролює доменне ім'я hromadske.tv; рахунок PayPal, на який з 30.10.2013 р. надходили добровільні пожертвування для ГО "Громадське телебачення"; кошти, отримані за використання контенту ГО "Громадське телебачення" на YouTube.

Мова йде про приблизно 150 тисяч євро на рахунку PayPal і понад 30 тисяч доларів на YouTube.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram